Preview
Remove image

Doa Kami...

Firman Allah Swt“ Janganlah kamu cenderung kepada KEZALIMAN kelak kamu akan disambar oleh api neraka.”

Berdoalah kepada Ku, nescaya akan Ku perkenankan bagimu, sesungguhnya orang-orang yang menyombongkan diri dari menyembah Ku akan masuk
neraka jahannam dalam keadaan hina dina! -Surah Al-Mukmin ayat 60




Bila UBN mula bersandiwara..

Menteri Kewangan Kedua Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah berkata, kerajaan memerlukan lebih banyak masa untuk mengumpul maklum balas dari rakyat.

"Ia (GST) tidak akan dibentangkan bagi bacaan kedua pada sesi (Parlimen) Mac/April kerana kita memerlukan lebih banyak masa untuk mendapatkan maklum balas dari orang ramai.

"Kami mahukan pendapat orang ramai mengenai GST," kata Husni selepas merasmikan mesyuarat agung tahunan Dewan Perniagaan Melayu Kuala Lumpur (DPMMKL) hari ini.

Rang undang-undang itu dibentangkan bagi bacaan kali pertama di Parlimen Disember lepas.

Sya : Menteri BN cakap nak dengar ke ek..??Bacaan kali kedua akan dikaji so masa bacaan kali pertama kenapa tak kaji ek??hari ni cakap nak mintak maklum balas rakyat,dua hari lalu cakap nak buat kempen perkenalkan GST pada rakyat..Mana satu yang betul ni??

Satu lagi PEMBOHONGAN UBN kepada RAKYAT...!!!

Apapun berlaku,Himpunan akan tetap berlaku Memorendum akan tetap dihantar,sebabnya UBN ni lidah cabang dan cakap tak seruba bikin...Jom Pakat Ramai-ramai jumpa di sana!!!

4 comments:

AzamDean berkata...

hahaha sebenarnya ni salah satu cara yang kononnya dia nak tipu rakyat la..nak dapat sokongan balik konon GST tak beban la apelah..ingat orang PR sume bodoh2 ke..aku sendiri tengok kat wiki GST ni memang tak leh pakai sangat... wahahaha kat malaysia ni bukannya free market pun...kesian kat penyokong UMNO la..GST tak tau..demi UMNO sibuk nak banding ngn singapura la US la.. adoi...

apa-apa pun,husni dah kecut dah..tu yang cancel tu..

sya berkata...

orang bacul dan bodoh cuba memperbodohkan rakyat akhirnya mereka sendiri yang kebodohan..

layar berkata...

Cik...
1.nak mentadbir negara bukan seperti beli kacang kuda....

2.Yang mudahnya janji segala-galanya, bila berkuasa tak dapat laksanakan....lepas tu mula salah puak lain pula......

3.Ataupun dekat pilihanraya baru nak laksanakan....terpulangla....rakyat sedang memerhati......

adibeta,
kubang kerian,kelantan

Perak Reform berkata...

Assalamualaikum Tuan/Puan,

Blog Perak Reform diwujudkan atas dasar hasrat untuk melihat PAS kembali memerintah
Perak dengan aman dan jayanya.

Kami hanyalah kumpulan kerdil yang hanya mahukan KEADILAN dan melihat IDOLA kami
Dato' Seri Ir. Haji Mohammad Nizar Jamaluddin menerajui Perak. Demi menolak kerajaan
kudeta UMNO/BN di Perak, kami rasakan sudah tiba masanya kami turun berjuang bersama-sama
rakan bloggers yang lain.

Atas dasar perjuangan untuk menepis segala tohmahan dan tipu helah kerajaan kudeta
Perak, kami yakin dengan satupadu dan bantu-membantu antara semua bloggers di
Malaysia ini akan dapat sama-sama kita bersepakat dalam menghebahkan isu senario
politik Perak YANG SEBENARNYA.

Segala maklumat di blog kami adalah BENAR dari sumber dalaman yang kuat.Insyallah.Cuma
penghebahan yang lebih telus adalah harapan kami agar dapat disalurkan kepada
semua rakyat khususnya rakyat Perak untuk menilai INIKAH KERAJAAN YANG
MEREKA MAHUKAN?


Dalam kita bersama-sama menongkah arus dan memperjuangkan setiap idea dan pendekatan
ke arah kemakmuran dan keamanan sejagat,kami mohon jasa baik tuan/puan untuk letakkan
blog kami,

http://perakreform.blogspot.com/


dalam blog list tuan/puan.Blog tuan/puan juga telah kami masukkan dalam list kami
agar kita dapat sama-sama berkongsi informasi dalam memartabatkan agama dan bangsa
tercinta.

Dengan ini, Perak Reform secara rasminya menjadi FOLLOWERS blog
tuan/puan.

Menjadi FOLLOWERS PerakReform di http://perakreform.blogspot.com,
kami dahului dengan ucapan terima kasih.

Salam ukhwah dari Perak Reform..Assalamualaikum.