Preview
Remove image

Doa Kami...

Firman Allah Swt“ Janganlah kamu cenderung kepada KEZALIMAN kelak kamu akan disambar oleh api neraka.”

Berdoalah kepada Ku, nescaya akan Ku perkenankan bagimu, sesungguhnya orang-orang yang menyombongkan diri dari menyembah Ku akan masuk
neraka jahannam dalam keadaan hina dina! -Surah Al-Mukmin ayat 60




Islam kini jadi alat UMNO raih PUBLISITI...!!

Cuba korang tengok Gambar kat atas tu apa yang tak kena..???

Yang tak kena ialah orang UMNO kini dah mula mempersendakan kalimah ALLAH SWT bila menyamakan perkataan TAKBIR dengan TAKE BEER..Adakah ini yang diajar oleh pemimpin MELAYU dalam UMNO kepada orang UMNO???

Memang SAH lah UMNO hanya memperjuangkan Melayu tapi bukan Islam kerana itu mereka senang menukar penyataan kalimah Takbir yang selalunya disusuli dengan laungan ALLAH HU AKHBAR dengan ungkapan yang menggambarkan ARAK!! Sampai begitu sekali ia dipersendakan dengan HINA oleh UMNO...

Nampaknya satu lagi polimik isu yang digunakan untuk kepentingan UMNO ialah Hukum dan Pengertian ISLAM sehingga ia dijadikan bahan tanpa mengira erti sebenar ISLAM itu.Bagi mereka selagi ia boleh meraih populariti dan kepentingan maka mereka akan buat tanpa memikirkan kesannya...

Jika turun Kemurkaan Allah kepada Alam ini JANGAN ditanya MENGAPA..???

3 comments:

najis'angtautoya.. berkata...

tak di sangkal lagi memang umno dgn arak dah secocok..klu kata kt depa marah tp halalkan kilang arak dan jual arak di malaysia..dasar najis tun nazak...

ManLemang berkata...

Tolonglah adik bagi fakta yg sebenar. Jangan nak tutup fakta.

Apa sebabnya org UMNO buat camtu kat korang... bagi tau kat blog ni...

Tak bagi tau meh aku bagitau.
Apa citer ni haaa ahli pas jadi kecut bila tuan guru ronnie suruh pulangkan balik rampasan BEER kepada tauke kedai2 tu..

Weeee ni apa punya exco kacau Majlis Perbandaran nak jalankan tugas. Kau tau tak yg tu ARAK HARAMMMM.. apsal kau tak membantah. Setakat kluar press statement. lepas tu tak dilayan oleh MB bangsat selangor, buat malu jeeee.

Patut nya PAS kluar dr pakatan. Baru laaaa tak kena kutuk camtu. Kata Islam. Islam apa ni....

Tu Takbir jadi Take Beer. Sebab nak org PAS ni melalak dulu masa UMno perintah suruh tutup kilang araklaaa itu ini, tp bila dah ada power tak nak plak buat apa2. kau org ni memang perosak agama. Sama mcm apa yg dikatakan dlm Alquran.

haby berkata...

Salam...ManLemang,

Tolong semak yang punya saham terbesar dalam kilang memperoses arak kat Malaysia nii....hari tu ada keluar nama2 mereka....
macam tu juga taukeh besar judi...ada juga dikalangan orang2 Islam...siapa mereka?
Manlemang tentu berminat nak tahu?
....bukan kaki buat dan makan lemang!,tapi....kayawan2 kita!