Preview
Remove image

Doa Kami...

Firman Allah Swt“ Janganlah kamu cenderung kepada KEZALIMAN kelak kamu akan disambar oleh api neraka.”

Berdoalah kepada Ku, nescaya akan Ku perkenankan bagimu, sesungguhnya orang-orang yang menyombongkan diri dari menyembah Ku akan masuk
neraka jahannam dalam keadaan hina dina! -Surah Al-Mukmin ayat 60




ARTIS HINA ISLAM!!!!!..UMNO,JAKIM...MANA LU ORANG PERGI??????

Kah kah kah !! malam tadi aku nengok program mentor ni terbitan TV3 (dah takde citer nak tengok). Ada simamat Awie ni cakap dekat remaja yang tengah ujibakat kununnya saper penyanyi rock boleh masuk syurga. Fatwa baru dari Ustaz Rock Awie dan Mufti-mufti brand @#$! tolong nasihatkan kat Ustaz Awie ni jangan babitkan agama kalau anjur program maksiat sebegitu. Terpekik terlolong tiba2 pandai keluar fatwa agama. Geleng kepala aku dan isteri dengar Awie cakap macam tu.

Ustaz Awie cakap lebih kurang camni Seorang penyanyi rock seorang yang jujur, kebanyakkan penyanyi rock senang masuk syurga” .


Kenyataannya, kebanyakkan artis-artis sekarang ini hanyut terlalu jauh dan menyimpang dari agama namun mereka masih jadi idola masyarakat. Kenapa lah kurang sangat orang kita menyanjung ustaz serta para ilmuan. Adakah ini didorong oleh kuasa yang ada pada pihak pemimpin. Cara mereka mencorak masyarakat agar terus leka dan dibuai oleh kemaksiatan.



Nak harapkan para ustaz dan mufti-mufti jenama @#$! ni memang tak boleh nak harap. Tapi kalau politik mereka yang terkedepan. Pantang Ngeh baca ayat Quran berkokok sana berkokok sini, pantang Tok Guru keluar kenyataan sikit berciritbirit la puak-puak ni berdengung.. pantang Ayah Chik bagi statement sikit berminggu ulasan dikeluarkan, terus adakan mesyuarat keluar fatwa. Hebat sungguh para juak-juak ni.

Lagi satu ni, Rais Yatim tolonglah paling kurang pun hentikanlah program-program yang tak berfaedah seperti Akedemi Fantasi, Bintang RTM, Mentor, 1 in the million, cuba lihat yang joinnya orang melayu, habis rosak orang melayu dibuatnya. Buat dosa je. Kenapa tak diperbanyakkan program yang mencambah minda seperti Tanya Ustaz, Bicara Agama, lain-lain program yang membina bukan melalaikan serta membuang masa itu. Takut rakyat berpihak pada PAS ke! Alhamdullilah apa salahnya..

(copy paste dari blog Nekad Islam)&politik banjar

5 comments:

Pak Oncu berkata...

Nabil..... berdiri atas satge atau depan kemera terlompat lompat macam kera kena belacan,,,, species kera@beruk kot si nabil ni,,,,,,,,,,

Kumbang berkata...

salam sya,
tak apa nanti kita buat program
'mohon derhaka' dan 'baca Quran untuk politik' kelolaan mentornya Nizar Jamaluddin.
Amacam pasti akan menarik remaja-remaja.

sya berkata...

pak oncu : kaau artis semua dibela,kalau kita semua dihentam!!!

itulah kabinet baru MAHAJIB!!!!

sya berkata...

kumbang :lepas ni aku syorkan pada hang bagitahu NAJIB suruh buat program macam mana nak ajar orang derhaka pada RAKYAT pastu macam mana nak BUAT RAMPASAN KUASA dan macam MANA nak BUAT C4!!!!

Aku rasa tu lagi ramai yang puak umno nak belajar!!!!

jangan kata orang je ko tu pun tengok sama pemimpin umno tu,jangan jadi balaci ikut je!!!

Kharis Saleh berkata...

Kumbang: Manusia yang boleh faham tapi buat2 tak faham...

http://katabicara.blogspot.com/2009/04/jomheboh-vs-pilihanraya-undi-pos.html