Preview
Remove image

Doa Kami...

Firman Allah Swt“ Janganlah kamu cenderung kepada KEZALIMAN kelak kamu akan disambar oleh api neraka.”

Berdoalah kepada Ku, nescaya akan Ku perkenankan bagimu, sesungguhnya orang-orang yang menyombongkan diri dari menyembah Ku akan masuk
neraka jahannam dalam keadaan hina dina! -Surah Al-Mukmin ayat 60
SPR SATU LAGI KOMPENAN UBN!!!

Pakatan Rakyat menyifatkan keputusan Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) melarang parti-parti yang bertanding mendirikan pondok panas dalam pilihanraya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Penanti 31 Mei ini sebagai "tidak munasabah".

"Keputusan tersebut amat memeranjatkan kami. Dalam perbincangan (kami dengan SPR), mereka seolah-olah menerima dan kami optimistik tidak ada masalah," kata Pengarah Pilihanraya PAS Pusat, Datuk Mustafa Ali.

mustafa aliMustafa berkata perbincangan mereka dengan SPR berlangsung Khamis minggu lalu. Ia turut dihadiri Naib Presiden PKR, Sivarasa Rasiah; dua ahli jawatankuasa PAS Pusat, Dr Mariah Mahmud dan Dr Dzulkifli Ahmad serta bendahari DAP, Fong Kui Lun.

Semalam Pengerusi SPR, Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof berkata, suruhanjaya itu melarang penggunaan pondok panas dan perayu undi dalam pilihanraya kecil kali ini.

Abdul Aziz berkata, ia bertujuan memastikan hari mengundi berjalan dengan "aman, tenang dan tanpa kesesakan lalulintas," selain "menyejukkan suasana" selepas berkempen.

sivarasaSementara itu, Sivarasa pula berkata, Pakatan Rakyat menolak keputusan SPR itu kerana ia melanggar Akta Kesalahan Pilihanraya 1954.

"Kita telah teliti dari sudut undang-undang. Kita menolak pendirian SPR ini kerana pendirian tidak munasabah.

SYA :

Adoiyai ni agi satu benda bengong yang SPR duk buat...aku ingat dah diam dah rupakan makin BIUL depa ni.Pasai apa pulak depa ni nak tahan orang dari jadi perayu undi???Pasai depa kalah dan lemah bab tu...

Pasai apa depa tak bagi buat PONDOK PANAS????Pasai depa pun kalah bab tu tambahan pulak pakatan rakayat kalah ka menang ka tetap bersihkan podok panas depa akan tetapi UMNO/BN kalah ka menang ka depa sama ja...akai takda....

aku rasa lepas ni depa tak bagi keluar mengundi pulak kot???mengundi je pakai SMS tak pun buat undian rumah ke rumah...OK KE SPR?????

Hangpa memang banyak akai tapi tak boleh pakai!!!!Bingai!!!ADOIYAI!!!!

0 comments: