Preview
Remove image

Doa Kami...

Firman Allah Swt“ Janganlah kamu cenderung kepada KEZALIMAN kelak kamu akan disambar oleh api neraka.”

Berdoalah kepada Ku, nescaya akan Ku perkenankan bagimu, sesungguhnya orang-orang yang menyombongkan diri dari menyembah Ku akan masuk
neraka jahannam dalam keadaan hina dina! -Surah Al-Mukmin ayat 60




BILA UMNO MENYEDIAKAN TANAH KUBUR SENDIRI!!!



Tanah perkuburan UMNO/BN???Apa makna nya ek???orang UMNO yang meninggal je ke yang boleh tanam kat sini???UMNO takpe lagi macam mana dengan BN..Alamak ada logo BN kat situ la...Aku pening ni...Dalam banyak-banyak tempat aku pergi ini kali pertama aku tengok TANAH PERKUBURAN CAP UMNO/BN...!!!

Maknanya orang bukan islam yang BN pun boleh tanam kat situ kot????alamak...masalah ni!!!!

Nampak sangat UMNO/BN takde masa depan sampai Tanah Kubur pun nak dipolitikan..agaknya senang kot masa dalam kubur nanti nak ingat..bila Tuhan tanya siapa PEMIMPIN kamu,maka berkatalah orang UMNO/BN yang ditanam disitu dengan lidah yang fasih PAKLAH atau NAJIB la pemimpin kami...!!!

Allah hu albar...ceteknya pemikiran mereka sampai tempat buat semua hamba balik mengadap Allah swt pun nak dikuasai...nak meraih populariti!!!Sedarlah tiada satu pun dimuka bumi ni milik manusia,semuanya milik allah jadi tak perlu lah diletakan papan tanda semacam ini lagi...

SEDARLAH WAHAI UMNO/BN....

Lepas ni akan ada batu nesan berlogo UMNO/BN kot...hmmmm?????

MUNGKIN INI LAH TANDA BAHAWA UMNO/BN DI PERAK NI AKAN DIKEBUMIKAN...TEMPAT DAH ADA APA LAGI RAKYAT PERAK MARI KITA BERSAMA-SAMA KEBUMIKAN UMNO/BN!!!!!

10 comments:

Republican Reds berkata...

Betul tu, kubur pun nak dipolitikan.Malah, kalau menderma duit pun dipolitikan,agama,bangsa pun dipolitikan secara negatif.Bagaimana BN hendak memerintah negara ini dengan ikhlas jika inilah perangai mereka.Saya pun tidak tahu.Saya berharap bahawa Allah S.W.T akan melindungi Malaysia dan rakyat terutamanya semasa Najib mengambil alih menjadi PM.

Asrol Budi berkata...

memang patot pun kubor untuk orang BN jer.. pas nie klu mca ngan mic mati tanam jer sebelah kubur umno...

sya berkata...

nampak sangat umno/bn tak tahu batas sebagai hamba kepada allah swt sampai hak tuhan yang ni pun nak diambil menjadi hak mereka..adoiyai...umno/bn semakin buta hati..

GOMO berkata...

SALAM ADIK SYA...
SAYA TAK NAMPAK PUN SALAH NYA UMNO DAN BN MELETAKKAN LOGO DI PINTU PAGAR TANAH PERKUBURAN TU.
SALAH TANG MANA???

GOMO berkata...

ASROL BUDI SAID...
pas nie klu mca ngan mic mati tanam jer sebelah kubur umno...

SAYANG....SUNGGUH CETEK AKAL BUDI NI...
BUDI...EMMM TIDAK BERBUDI BAHASA LANGSUNG!!!

TRAGIS...

GOMO berkata...

REPUBLICAN REDS SAID...
Saya berharap bahawa Allah S.W.T akan melindungi Malaysia dan rakyat terutamanya semasa Najib mengambil alih menjadi PM.

AKU PUN MENGHARAP KAN YANG SAMA JUGAK!!!
SEMOGA KITA AMAN DAMAI HENDAKNYA...

megat berkata...

masjid UMNO org PAS tak masuk mcm mana plak tu..

apa special sangat ISLAM PAS ni?



http://pi5au.blogspot.com/

Dr. Zaim_Asniel berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Dr. Zaim_Asniel berkata...

special bro.. sangat special.. ISLAM tu special..

takde istilah ISLAM PAS or ISLAM BN.

ISLAM zaman nabi n sahabat jelah ISLAM dulu kini dan selamanya.

Dalam kubur malaikat tak tanya kamu ISLAM apa..

cuba dia tanya siapa tuhan kamu, apa kitab kamu, apa kiblat kamu n apa pendapat kamu tentang lelaki ini (nabi SAW). lelaki tu bukan TGNA or DS Abdullah Ahmad BADAWI

so antara PAS n UMNO mana yg mirip perjuangan nabi maka ISLAM tu lah yg di bawa oleh NABI..

so PAS ke UMNO ke PKR ke? kita fikirkan sendiri :)

er.. saudari sya.. saya tak rasa ada masalah pada artikel kali ni. sebab tempat saya pun kawasan perkuburan ada lambang jabatan agama or lambang masjid or lambang syarikat2 tertentu.. :)

tapi kalo mereka just benarkan org2 UMNO je yg blh tanam kat situ, then become problem. so far mcm tu ke? ke tak pasti lagi?

Asrol Budi berkata...

ko tak yah nak bercerita pasal berbudi bahasa gomo.. ayat² kat blog ko pon dah tau yang ko pon 2x5 ....
mengata dulang paku serpih, mengata orang dia yang lebih...