Preview
Remove image

Doa Kami...

Firman Allah Swt“ Janganlah kamu cenderung kepada KEZALIMAN kelak kamu akan disambar oleh api neraka.”

Berdoalah kepada Ku, nescaya akan Ku perkenankan bagimu, sesungguhnya orang-orang yang menyombongkan diri dari menyembah Ku akan masuk
neraka jahannam dalam keadaan hina dina! -Surah Al-Mukmin ayat 60
ADUN Teratai, 15 lagi dibebas

ADUN Teratai, Jenice Lee dan 15 orang lagi, dibebaskan jam 11 pagi tadi dengan jaminan polis selepas ditahan selama tiga malam dalam lokap polis.

jenice lee release on bail 240509 05Mereka dibawa ke Majistret Ampang pagi ini sebelum dibebaskan.

Kesemua mereka diarahkan melaporkan diri di balai polis Ampang pada 10 Jun depan.

Pembebasan kumpulan tersebut disambut oleh para penyokong dan ahli DAP.

Sejurus selepas dibebaskan, Jenice mengadu tentang keadaan lokap polis.

Mereka ditahan malam Khamis lalu kerana didakwa mengadakan perhimpunan haram. Polis kemudiannya mendapat perintah tahanan reman untuk menahan mereka selama dua hari Jumaat lalu, bagi menyiapkan siasatan mereka.

Jika didapati bersalah melanggar Akta Polis kerana berhimpun tanpa permit polis, mereka berdepan dengan hukuman penjara sehingga setahun atau didenda antara RM2,000 dan RM10,000.

Ketua Polis Ampang Jaya Abd Jalil Hassan dilaporkan berata, 16 orang itu ditahan kerana gagal bersurai selepas empat kali diarahkan berbuat demikian.

Mereka - 12 lelaki dan empat wanita - ditahan pada kira-kira jam 8.45 malam Khamis lalu selepas mengadakan nyalaan lilin di luar pusat khidmat Jenice kerana berkabung 'kematian demokrasi'di Perak.

0 comments: