Preview
Remove image

Doa Kami...

Firman Allah Swt“ Janganlah kamu cenderung kepada KEZALIMAN kelak kamu akan disambar oleh api neraka.”

Berdoalah kepada Ku, nescaya akan Ku perkenankan bagimu, sesungguhnya orang-orang yang menyombongkan diri dari menyembah Ku akan masuk
neraka jahannam dalam keadaan hina dina! -Surah Al-Mukmin ayat 60
UMNO CUBA LETAK GAMBARAN IMEJ BURUK KEPADA DATO SERI NIZAR

IPOH 7 Feb. – Mufti Perak, Datuk Seri Harussani Zakaria tetap mempertahankan kenyataannya semalam bahawa sesiapa sahaja yang tidak taat kepada pemerintah ataupun raja tetap dianggap derhaka.

Katanya, perkara itu sudah jelas disebut di dalam Al-Quran kerana raja dan rakyat adalah berbeza dari segi kedudukan dan darjatnya.

‘‘Kita hendaklah menunjukkan taat setia kepada raja pemerintah sesebuah negeri itu.

‘‘Kalau dah tidak tunjuk taat, maka itu adalah derhaka,” katanya kepada Mingguan Malaysia di sini hari ini.


SYA : Mengapa ISU Derhaka ini diulang-ulang setiap hari??Adakah kerana ia melibatkan Pemimpin Pakatan Rakyat maka ia terusan dicanang tanpa henti.RAKYAT di Negeri Perak saban hari didedahkan dan disogok dengan berita-berita yang menyatakan bahawa Dato Seri Nizar ialah pengkhianat!!!!Tuduhan itu dilemparkan tanpa RAKYAT didedahkan dengan penjelasan sebenar....Jadi siapkah PENDERHAKA sebenar???

Pemimpin UMNO mengatakan Nizar Derhaka kepada Baginda Sultan kerana tidak mahu melepaskan jawatan sebagai Menteri Besar Perak,hanya kerana beliau merasakan yang tiada asas untuk beliau meletak jawatan.Beliau juga menegaskan untuk memohon agar MANDAT RAKYAT kembali kepada RAKYAT!!!Seorang yang berjuang untuk HAK RAKYAT nya dianggap PENDERHAKA,namun bagi mereka yang MERAMPAS DAN ZALIM tidak pula dianggap salah...Benarlah kata orang bahawa kadang-kadang pencuri itu tidak disalahkan akan tetapi Mangsa nyalah yang dipersalahkan!!!!!

Kenyataan Media yang dibuat oleh Harun Sani dilihat seolah-olah tidak masuk akal!!!kerana dapat dirasakan bahawa kenyataan itu dikeluarkan hanya kerana atas permintaan satu pihak yang mahu memburukan dan meletakan gambaran IMEJ yang teruk terhadap Dato Seri Nizar.

Harun Sani dilihat sewenangnya menegluatkan Kenyataan tanpa mengira kesan yang dihadapi dan ia juga mengundang seribu satu persoalan!!!Harun Sani bolehlah diketogorikan sebagai MUFTI PARTI POLITIK dan Mengeluarkan Kenyataan hanya mengikut kepentingan individu tertentu....

FIKIR-FIKIRLAH...

5 comments:

paloi bin mulau berkata...

biasa le tu..derhaka ni untuk org bukan amno je. kalau amno panggil natang pun ok. baru ada kelas.. tak gitu? sampai disamakan taraf natang oleh puak2 amno di ganu.

sya berkata...

orang umno tiada prinsip mereka yang terlalu berjuang pada semangat kepartian dan assobiah....inilah jadinya

Shitsurei shimashita berkata...

pastu Najib cakap orang lain yg mulakan.
Sya betul ke keadaan Perak 'panas'?

Saya ingin kepastian dan saya ingin hebahkan kebenaran di KL.
Melampau betullah Be end dan media?

SBK berkata...

http://www.bernama.com/bernama/v5/newsindex.php?id=364652

nah UMNO!

pi la demo

sya berkata...

perak tenang namun rakyatnya semakin panas dan kecewa kepada apa yang berlaku...Namun teruskan sebar kebenaran...Menteri Besar kita tak menderhaka,kenyataan mereka hanya nak mengelirukan rakyat